2015. április 18., szombat

BrewDog Old World Russian Imperial Stout


BrewDog Old World Russian Imperial Stout (9,5%): A BrewDog hagyományőrző IPA-ja után a másik, nem kevésbé klasszikus stílusban fogant alkotásukat is volt szerencsém kipróbálni, mely egy eredeti russian imperial stout a műfajra jellemző minden sajátossággal, kezdve éjfekete színétől bézs habján át a rumos csokoládés, faháncsos, pörkölt kávébabos, alkohollal szőtt aromájáig. Ezek után gyanítható, hogy ízében hasonlóan fajsúlyos zamatok köszönnek majd vissza, ilyen bevezető után ugyanis meglehetősen ritkán csalódik az ember. 
Olajos, sűrű textúrájú, komplex teste méltóságteljesen töri magának az utat, melynek kezdetén édeskés, porcukorral hintett kakaós, vaníliás ízjegyek telepednek meg lustán a nyelvünkön, majd sietve oszlanak szét, hogy megtarthassák a fahordó és kilós földesség súlyát, a maláta pörkölt vehemenciáját, kimondottan füstös szerkezetét, melyet az előző alapokon túl alkoholos habarcs fog össze. 
Nagyszerű felépítmény ez, melyben minden fontos összetevő helyet kap, bizonyára a műfaj egyik mintapéldányát szolgáltatva. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése