2019. december 1., vasárnap

Nøgne Ø Quadrupel Red Wine Barrel Edition


Nøgne Ø Quadrupel Red Wine Barrel Edition (15,5%): Az egyik legizgalmasabb típus a sörök világában véleményem szerint a belga stílusú darabok között keresendő, nevezetesen a quadrupel az, amely szédületes mélységek és szemkápráztató sokszínűség hordozója, ha pedig az egyébként is nehézsúlyú főzet érlelés alá kerül, onnantól nincs megállás a végtelenül sokrétű ízvilág létrejötte felé. Ez esetben vörösboros hordó szolgált otthonául nem kevés ideig a masszív italnak, ennek eredményeképpen pedig egy olyan szerkezet elevenedett meg, amely utánozhatatlan módon jeleníti meg mindazt, ami minden quadrupel sajátja kell, hogy legyen, annál azonban még jóval többet is, amely tulajdonságok azonban csak a legkivételesebb darabok sajátjai. 
A sötétségbe burkolózó ital krémes, bézs színű habbal a tetején festői képet ad, illatmolekulái pedig szinte mérhető súllyal rendelkeznek. A karaktere mázsás komponensek jelenlététől hangos, a desszertszerű ízvilág, melyre a címke is felhívja a figyelmünket, roskadozik az ízjegyek tömegétől. Zseniális, ahogyan a félédes vörösborok zamata adja meg az elegáns keretét a sörnek, amely bár szőlőt vélhetően igen keveset látott, e tulajdonsága mégsem gátolja meg abban, hogy a bor az első dolog legyen, amire asszociálhatunk ízét illetően. Az érlelés ez esetben valóban nemesítő jelleggel hatott a főzetre. 
A diós, zserbós és mazsolás hangulatok átjárnak minden kortyot, melyek teltebbek már nem is lehetnének, ezekre aztán egy likőrös, fekete cseresznyés, befőttes lepel kerül, hogy zárásként enyhe füstös, hamus és sültes képek tegyék még gazdagabbá a benyomások tárházát. Isteni ital, az egyik legkomplexebb quadrupel, amelyet valaha megalkottak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése