2019. december 8., vasárnap

Nøgne Ø / Mikkeller / Brewdog Horizon Tokyo Black


Nøgne Ø / Mikkeller / Brewdog Horizon Tokyo Black (16,0%): Démonian fekete ital, mely nem csak a színére igaz, a legördögibb főzetek kerültek ugyanis összeeresztésre ezen palackban, amely három európai főzde keze munkáját dicséri, ez esetben azonban az elkészítés során a Nogne Ø vállalta a főszerepet. 
Az mindjárt egyértelművé válik, mennyire masszív italról is van szó, az aromái ugyanis, ahogyan az várható volt, ólomnehezek, mély, fekete gyümölcsösség, ami árad belőlük. Túlérett bogyós gyümölcsök, befőttek és lekvárok - minden, ami a könnyed modorú illatoktól távol áll -, kevés füstösség és cserzett bőr, malátaszirup édes bukéja festi be a levegőt. Csiszolt teste hasonlóképpen tömve van a legnehezebb komponensekkel, mégis könnyedén viseli az ital a karakterek tonnás súlyát. 
Nem az a fáradt és tompa szerkezet, mely bár gazdag és intenzív, az összetevők súlya mégis agyonnyomja, megkoptatja, így elveszíti izgalmasságát. Ez esetben megmarad a virtuóz jelleg, a kirobbanóan telt test büszkén hordozza tűzijátékszerű ízjegyeit, melyek vadul rajzolják meg a kakaós, forró csokoládés, kávés italok, konyakmeggyes finomságok, likőrös alkoholok képét. Velős mondanivaló kiforrott módon tálalva, a norvég főzde nemigen tud mellényúlni, ha vérbő és fajsúlyos italokról van szó. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése