2019. április 28., vasárnap

Mikkeller Brian BA Bourbon


Mikkeller Brian BA Bourbon (12,3%): A súlyosabb Mikkeller főzetekkel sohasem volt még probléma, a futószalag-koncepciótól gyakorta fertőzöttnek tűnő, a bátrabbak által pedig a valószínűtlenül sokféle darab megjelenése közötti villanásnyi időre tekintettel akár még koncepciótlansággal is vádolható dán vándorfőzde ebben a tekintetben nem tudott még csalódást okozni. A karakteres típusok a Mikkeller mestereinek kezei között valóban nagymérvű stílus hordozóivá válnak, így esett, hogy a Brian elnevezésű imperial porter bourbon hordókba téve, majd onnan kikerülve szinte szétfeszíti a stílus adta kereteket. 
okolszíne nem enged bebocsátást semmiféle fénynyalábnak, kitöltéskor már láthatóvá válik, milyen olajos, sűrű és agresszívan sima a textúra. A bourbon vaníliás-kókuszos pácban ázott tölgyfahordós karaktere rögvest felüti a fejét a levegőben, a kissé pirított, sötét malátás hangulatokkal egymásba fonódva mesteri kompozíciót alkotnak. Amikor pedig a vanília-, és csokoládé fagylalt keverékére bőkezűen juttatott fekete cseresznyés szirup lebilincselő karaktere kirajzolódik az ízvilágban, elismerően csettinthet minden édesszájú imperial porter-rajongó. 
Egyszerre édes és savanykás, füstös és csípős, kirobbanóan telt főzet, amelyben a masszív ízjegyek színe-java képviselteti magát. Az lábjegyzetként talán még említést érdemel, hogy az alkoholfok mértéke kortyolása közben szinte észrevehetetlen, de ez egy ilyen kaliberű sörnél nem igazán tér el a megszokottól, ha nem így lenne, az nagyobb hírértékkel bírna. Feltétlenül ott a helye a top 50-ben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése