2019. január 27., vasárnap

De Ranke Noir De Dottignies


De Ranke Noir De Dottignies (9,0%): Újabb belgian strong ale akadt a kezem ügyébe a Noir de Dottignies személyében, amely külleme és aromái tekintetében a típus mintapéldánya is lehetne, amennyiben a mahagóni, homályos testre telepedő, krémes és tojáshéj színű, örökkévalóság alatt elolvadó habpárna alól felszálló banános-rágógumis, pajkosan élesztős aromafelhőt meghatározó jellegzetességnek tekintjük a műfaj esetében.
Márpedig nyilvánvalóan jól megszokott jellemvonások ezek, így valamelyest az ízével kapcsolatban is határozott elképzeléseink lehetnek már anélkül is, hogy ténylegesen belekóstolnánk az italba. Természetesen a malátás édesség és belgás élesztősség csapásiránya mentén haladunk ezután is, a kevéske alkohollal meglocsolt dió és mazsola zserbós jellege eközben pedig a már szintén jól ismert, mégis élményszámba menő arculattal ruházza fel a számomra igen kedves alapszerkezetet. 
A végére jön még egy kevés komló is, ami ugyan kissé megélesíti a karaktert, a lágy és kerekded jegyek borszerű testessége azonban mindvégig megtartja az italt az emelkedettebb hangvételű belga főzetek magasztos terepén. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése