2017. december 25., hétfő

Karácsony - To Øl Jule Mælk


To Øl Jule Mælk (15,0%): Nincs ellenemre, ha egy sör édes, feltéve, ha megfelelő test támogatását élvezi a szirupos jelleg, s különösen nem zavar, ha egy karácsonyi főzet fordul át cukormázasba, már amennyiben kellőképpen vaskos lábakon áll az ital. Egy 15%-os imperial stout esetében a feltételek természetesen adottnak vehetőek a cukorfolyamban történő lubickoláshoz, ilyen robbanásszerű édességre azonban magam sem számítottam. 
Egy komótosan, ragacsos módon csordogáló sör látványa bár megfelelő előjel egy desszertszerű ízélmény bekövetkeztéhez, meglepetésszerűen nagyot szólt azt első korty, azonban karácsony van, gondoltam magamban, így nem sokat finomkodtam, belevetettem magam a laktóztenger örvényeibe. Forró csokoládé, kakaópor, kávé zamatai adják a sötét tónusokat, melyeket sűrített tej, tejszín krémes jelenléte könnyít ki kissé, s egy medvecukros, mogyorós, mandulás nyalánkságokból faragott szerkezet foglal keretbe. A desszertsör jelző ez esetben még kevésnek is bizonyulhat, éppen ezért óvatosan dobálózok csak az ilyen szavakkal, ünnepinek mindenesetre gond nélkül nevezhető főzet a dán óriás. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése