2017. július 6., csütörtök

Struise Cuvée Delphine


Struise Cuvée Delphine (11,0%): Sötét, mint az éjszaka, veszedelmes testén kakaóbarna felhőhab pöffeszkedik, krémes lenyomatot hagyva a pohár falán minden egyes mozdulat alkalmával. Egy efféle festői kompozíció mögül csakis olyan illatok léphetnek előre, mint ennek a főzetnek az aromái. Parfümös kontúrokkal meghúzott kávé, földes étcsokoládé, kandiscukor, valamint pehelykönnyű whisky eleganciája libben fel egyszerre, mérnökök tervezte illatszerkezet. 
Kortyai felülmúlhatatlanul simák, a szénsavmolekulák halkan lapulnak meg a háttérben, szerény vibrálásuk kellő mértékben élénkíti meg az ízkolosszus minden egyes porcikáját. Az olvadékony csokoládépatak kávébabbal, kókusszal és vaníliával szegélyezett, az érett jellegről a fahordós nemesség, perzselő whisky-s karakter gondoskodik. 
Édes és testes, mindemellett kemény, tekintélyt parancsoló a szerkezet, a mennyiség azonban talán sohasem lehet elegendő ahhoz, hogy a már megannyiszor tapasztalt, legendás ital titkait megfejthessük. A Black Albert ugyanis egy olyasféle alapvetés, ami már önmagában is utánozhatatlanul mesteri, különféle variációival pedig szintén lehetetlen betelni. Így történt ez a Four Roses hordóban érlelt verzió kóstolása közben is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése