2017. július 22., szombat

Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Blauw


Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Blauw (11,0%): Gyönyörű belga főzet testet öltésének lehetünk tanúi a Cuvée Van De Keizer Blauw pohárba töltését követően, külső jellegzetességei az előzetesen elvárt módon formálódnak tökéletessé, átlátszatlan kólaszínéhez mennyeien krémes habpaplan tojáshéj árnyalata ad kontrasztot. Selymes, krémes, bársonyos illatok, mindenféle jelző helyénvalóvá válik az aromák terén is, ami egyébként leginkább a textúrát lenne hivatott jellemezni. Füge, datolya, vörösbor; aszalványok, magvak tejszínes fürdőjének nyalábjai kapaszkodnak össze puha szálaikkal - összetéveszthetetlen belga aromák. 
Ahogy az lenni szokott a kivételesen minőségi főzetek esetében, az illatok adta körvonalakat mesterien harmonikus módon tölti meg tartalommal az ízjegyek kifinomult játéka; utánozhatatlanul krémes szerkezetben testesülnek meg a mazsolás, aszalt szilvás, gyümölcskenyeres komponensek. Simogató, tejszínes karakter öleli körbe az egyébként igen érett, nemesnek ható szerkezetet, amit a vörösboros, egyszerre túlérett és fanyar gyümölcsös hangulatok elegáns alkoholfátyollal fedett jellege biztosít. 
Amellett, hogy hibákat nagyítóval sem igen találunk benne, határozottan érlelésért kiált a főzet nagyszabású teste, így aki kellő eltökéltséget érez magában, mindenképpen tegye el egy pár hosszú évre, az eredmény valószínűleg lehengerlő lesz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése