2017. április 16., vasárnap

Struise Black Damnation I - Black Berry Albert


Struise Black Damnation I - Black Berry Albert (13,0%): A Struise Black Damnation sorozatának bármely tagját régóta várt, kedves ismerősként fogadnám, kiváltképp, ha a történet egyik legelső szereplőjéről, a Black Albert fekete szederrel ízesített, egy évig portói hordóban érlelt változatáról van szó. 
A méretes palackból zubogva tör elő a kőolajszármazékokat idéző test, a bézs színben pompázó krémes habmező rétegei alól a természet ősi aromái hömpölyögnek; faforgácsos, ódon illatok találkoznak a földre hullott bogyós gyümölcsök erjedésig érett jegyeivel. Bársonyos étcsokoládé, édes vörösbor, datolya és bőr emlékképei versenyeznek intenzitásban; unalomig ismert változatosság. 
A földcsuszamlás menetrendszerűen érkezik a kompótszerű test ízjegyeinek megjelenésével, kirobbanó természete ontja magából a vaníliás krémesség keretein belül megmutatkozó szedres és cseresznyés, gyógynövénylikőrös, kakaós és forró csokoládés hangulatokat. A műalkotás jelleget azonban épp azok a stílusjegyek kölcsönzik az italnak, amiket egzakt módon meghatározni szinte lehetetlen; csakúgy, mint a sorozat általam ismert többi tagját, rabul ejtő karakter jellemzi. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése