2017. április 8., szombat

Gulden Draak The Brewmasters Edition


Gulden Draak The Brewmasters Edition (10,5%): A klasszikus Gulden Draak whiskey-hordóban érlelt változatához lehetett szerencsém ezúttal, a whiskey típusáról az üveg címkéje nem tesz említést. Opálos borostyánszínénél festeni sem lehetne szebbet, s az efféle testnek kijáró habtakaró sem maradhat el a vizuális élmény teljesebbé tétele érdekében. 
A jól ismert, alapverzió által örök érvényűvé tett aromákat is örömmel üdvözölhetjük, a komplexitás bugyrai között itt-ott felfedezhetővé válik egy férfias vonalvezetésű, érett illatszerkezet is, így az aszalt sárgabarackos, szilvás és mazsolás, likőrrel töltött tejcsokoládé és krémes marcipán szövevényébe elegánsan vegyül egy karakteres, testesebb alkoholokat idéző, fahordós jellemvonás is. 
Íze szikrázóan egyedi, természetesen a normál Gulden Draak karakterisztikáját követő módon, az érlelés adta többlet itt is a likőrszerű édességfolyam és aszalványfergeteg adta határokon belül, a sejtelmesen megcsillanó, száraz lecsengésű, ír whiskey-t idéző, enyhén vaníliás fuvallatban keresendő. 
Úgy sejtem, a további érlelés csodákra lenne képes ezzel a palackkal, az ízek egy leheletnyit nyersek még, minél érettebb állapotában látnánk hozzá az elfogyasztásához, annál nagyobb élményekkel ajándékozna meg minket. Ez természetesen mit sem von le szinte semmihez sem fogható értékéből, felejthetetlen élmény minden egyes kortya. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése