2016. január 31., vasárnap

Stone Ruination IPA


Stone Ruination IPA (8,2%): A három, korábban rendelkezésemre állt Stone főzet közül nyilvánvalóan ez a palack lesz a legütősebb, legalábbis erre utal mind a típusa, mind a neve és lényegében még a címkéje is. 
Teaszínű ital a megszokott krémes habfedővel, illata azonban már nem a kitaposott ösvényen halad, masszív komlóaroma csap arcul minket a legelemibb gyantás, szegfűs, hagymalekváros illatok mentén, az édes, savanyú és sós jegyeket egyaránt felvonultatva. Egy cseppnyi likőrös hangulat is vegyül a képbe, az alkohol jelenléte tehát nem marad rejtve.
A test a már jól ismert eleganciával tárul elénk, nem egy szirupfolyam, dzsússzerű tulajdonságoktól mentes, mindenesetre egy lágyan szénsavas és kellőképpen feszes, sima karakter jellemzi halmazállapotát. A komló harapós, vadul tör előre, de van annyira jólfésült, hogy a címkén jelzett komponensek érvényesülését nem gátolja. Így tehát marad hely a sós kekszes, gabonás hangulatoknak, a virágos, élesztős jegyeknek, ezáltal lesz tökéletes az alkotás. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése