2016. január 21., csütörtök

Stone India Pale Ale


Stone India Pale Ale (6,9%): A Stone egy újabb, markáns megjelenésű darabja ezúttal egy fokkal izmosabb karakterű főzetet takar, mint a korábban kóstolt Pale Ale, mivelhogy itt egy ízig-vérig amerikai india pale ale-ről van szó. 
Átlátszó színe aszúhoz hasonlatos, habja hüvelykujjnyi vastag, krémes. Fenséges aromái kecsesen szállingóznak a levegőben, művész hajlammal rendelkezőknek egy napra elég is lenne ennyi. Fenyőfa kiválasztása előtti hangulatok jönnek, a prímet nyilvánvalóan a "tűlevelű komló" illata viszi. Az olyan jelzőket, mint a kifinomult, elegáns és megnyerő, természetes és harmonikus lelkiismeret furdalás nélkül puffogtathatjuk, azonban talán egyik sem jellemzi hűen az egyszerűségben rejlő tökéletességét. 
Frissítő kortyai kellően teltek, a bizsergető szénsavasság remekül élénkíti meg a jól érezhetően gabonás testet. Ezzel párhuzamosan természetesen érkezik a komló gyantás karcossága, a homogén keserűség másodperceken belül szinte vághatóvá válik. Nagyszerű IPA-alapvetés, semmi cifrázás, mérnökien precíz munka. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése