2015. július 19., vasárnap

Emelisse Espresso Stout


Emelisse Espresso Stout (9,5%): Egy espresso stout esetében talán nem tűnik túl vakmerő vállalkozásnak határozott elvárásokat támasztani a főzettel szemben, már amennyiben annak általunk elképzelt masszív szerkezetét, robusztus felépítését, kőolajszerű testességét kívánjuk vendégül látni ízlelőbimbóinkon. Nyilván a kávé megjelenési formáinak minden egyes eshetőségére fel vagyunk készülve a kóstolás pillanatait megelőzően, az általunk nagylelkűen előirányzott útvonalhoz képest azonban már a kitöltést követően jelentős eltérést tapasztalhatunk. 
A hasonló tulajdonságokkal felvértezett főzetekhez viszonyítva meglehetősen vékonynak tűnő test mindezek ellenére egyre markánsabb illatokat áraszt: karamella, étcsokoládé, könnyed pirítottság, bőr és gyümölcs-aszalványok kórusa tölti be a teret. A vizuális élmény keltette kételyt hamar feloldja ízének teljessége, melyben lényegében megvan minden, amit egy efféle típusú sörtől elvárhat az ember. 
Olajos textúrája gyengéd hálóként terül el a komponensek masszív súlya alatt, melyek között leginkább a sötét tónusú aromák diadalmaskodnak; az étcsokoládé, a kávészemek pörkölt karaktere, a keserédes, hosszan elnyúló ízek komor játéka... 
Szívet melengető hangvétellel zárul az előadás, mely amellett, hogy igen fajsúlyos mondanivalót tartalmaz, egyszersmind könnyen emészthetőnek tűnő, amolyan csendes gyilkos karakterű. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése