2015. július 25., szombat

De Molen Moord & Brand Rum Barrel Aged


De Molen Moord & Brand Rum Barrel Aged (10,8%): Az az állítás, hogy a De Molen mesterei tagadhatatlanul értenek a hordóérleléssel cifrázott vehemens imperial stoutok előállításához, már korábban sem volt minden alapot nélkülöző a számomra, ez a példány azonban a lehető legékesebb példája annak, ahogyan két különböző ital mesterien olvad egy testbe. Az étcsokoládéba mártott rumos kakaómassza egészen új értelmet nyer e főzet által, bármely oldalról közelítjük is meg azt. 
Soha nem tapasztalt aroma szabadul fel egy sörös palackból, ennél elemibb rum illatot talán csak maga a rum képes kiadni, ha igaz... Az olajos és szirupszerű testnek lényegében már a látványa is bódító, a ragacsos öntet csípős alkohollal társul, a lehető legveszedelmesebb kombináció, amit egy imperial stout produkálni tud. Márpedig aki ezeknek az ízeknek a szeretője, könnyedén helyezheti ezt a főzetet a klasszisok táborába. 
Hangos és tolakodó ízek, édes füstösség, rumos kávé négy cukorral, az aromák parádéja... Ennek ellenére nem fordul át giccsesbe, vagy ha mégis, művészien csinálja. Mindaz, amit az ember egy De Molen-különlegességtől elvárhat, megvan ebben a főzetben. Az pedig, amire nem számítanánk, szintén megtalálható benne... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése