2015. március 1., vasárnap

BrewDog Old World India Pale Ale


BrewDog Old World India Pale Ale (7,5%): Szeretem azokat az italokat, illetve úgy általában azokat a termékeket, melyekkel történeteket mesélnek el készítőik, mint történt az a BrewDog jelen darabjának esetében is, mivelhogy ez a főzet a mesterei szerint a régmúlt, az Angliából a messzi Indiába történő sörszállítás szellemiségét idézi meg. Ennek fényében nem ér majd minket nagy csalódás, ha egy hagyományos angol IPA jellemvonásait várjuk előbukkanni a rendkívül kifejező, kézzel rajzolt címkéjű üveg tartalmaként. 
Illatában visszafogott, gyógynövényes komló, kekszes maláta aromája rajzolódik ki, majd az angolos jelleget erősítendő a jól ismert vajas kekszes, édeskés és szúrósan élénk vázon krétaporos, nemes penészes színezettel szembesülünk a kóstolása során, amit egy orvosságos komlós zárás foglal megingathatatlanul komoly keretbe. 
Annak ellenére, hogy az utóbbi időben számtalanszor volt alkalmam megtapasztalni a brit ale-ek karakterisztikáját, és igazság szerint nem ez az, ami a legközelebb áll a szívemhez, ha indiai változatáról esik szó, érdemeit minden további nélkül elismerem. Látszik, hogy a stílus egy kifogástalan modorú képviselőjéről van szó, amiben valóban húzódik egyfajta őserővel bíró hagyományosság. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése