2014. november 16., vasárnap

Carlsberg Elephant


Carlsberg Elephant (7,5%): Mézszínű és tükör-tiszta lagerünk keskeny habfedelet növesztve fejlődik fel, miközben büszkén állítja magáról, hogy a német Reinheitsgebot előírásai alapján került előállításra, s mint leginkább pozitív tulajdonságát, nem árt, ha ezt eszünkbe is véssük, hogy kóstolása során legyen mit a javára írnunk.
Kristálytiszta teste légies és mézédes maláta illatát adja vissza, íze sima, meglehetősen visszafogott szénsavtartalmú, desszertszerű lager jellemvonásaival bír. A magasabb százalékú alkohol jelenléte nem marad teljes mértékben észrevétlen, az ital törzsét is ez jelenti. Kissé kuszának hat, amint a malátás-alkoholos édességhez némi testességet próbálunk társítani, majd az utóízében a komló későn reagáló jelenléte próbál felülkerekedni a kommersz szeszességen.
Egy próbát mindenképpen megér, de különösebb jellemvonások után kutatni az alkoholszázalékban megnyilvánuló erején kívül voltaképpen hiábavaló próbálkozásnak tűnik. Ebbéli tulajdonságában igencsak hasonlít a Bavaria korábban kóstolt főzetéhez, lényegében ennek a típusnak is hasonló az értékrendje. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése