2014. október 27., hétfő

Flying Dog Pearl Necklace


Flying Dog Pearl Necklace (5,5%): Ha már különleges sörök, és jó pár korábbi tesztalany, a lehetőség felmerülésével elérkezettnek láttam az időt egy osztrigával ízesített sör elfogyasztásához a Flying Dog főzde hathatós közreműködésével. Színre és illatra egy angol-ír típusú stout jegyeit hordozza magán, fekete testén szivacsos habfedél pihen meg egy keveset, alóla pedig pörkölt gabonák szalmás szárazsága kandikál ki.
Belekóstolva aztán tovább szövődik a stoutos karakter összetettsége, ahogy a vékony étcsokoládés és enyhe kávés komponensek a korty elején és közben selymesen olvadnak össze a lágy testben. A herkentyűs hangulat leginkább a végjáték során, az utóízében érhető tetten, amint az osztriga megfoghatatlan karaktere sejtelmesen krémesíti, füstöli, sózza, vajazza meg a stoutos alapokat, ahogyan éppen a fantáziánk szeretné. Ezt a folyamatot tehát leginkább a specialitás tudatának ténye színesíti meg ennyire, az viszont kétségtelen, hogy a különleges összetevő diszkrét bája óhatatlanul is sajátja e főzetnek. 
Minden bizonnyal nagyszerű kísérője lehet a tengeri ételeknek, leginkább persze a főszereplő fonálkopoltyúsnak, attól azonban távol állok, hogy ezt gyakorlati tapasztalatokkal igazoljam. Jómagam megelégszek a ténnyel, hogy a jó öreg Flying Dog egy újabb gyöngyszemét kortyolgatom éppen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése