2014. június 2., hétfő

The Bruery Autumn Maple


The Bruery Autumn Maple (10,0%): Rendkívül elegáns küllemű üvegéből egy teaszínű, opálos testű főzet tör elő ujjnyi vastag habfedővel a tetején. Illata olyannyira komplex, hogy szinte minden egyes szimatolásnál más jegyekkel szembesülünk, melyek közül azonban a sütőtökhöz hasonlatos, és a leírás alapján yam gyökér hozzáadásával elért aromák szállnak fel először, majd kellő távolságból ebben a keretben tűnik fel némi fahéjas, süteménytésztás, sütőtök-pités jelleg, amihez közelebb hajolva csatlakozik, aztán fölénybe is kerül a belga élesztő összetéveszthetetlenül markáns, uralkodó karaktere. 
Visszafogott szánsavtartalmához telt és gömbölyded ízjegyek csatlakoznak, melyek az előzőekben leírt koordináta-rendszer mentén kelnek életre. A fahéj, vanília, szegfűbors, juharszirup egyvelege izgalmas kavalkádot alkot, melyek krémes összeolvadásának, fűszeres csípősségének kiteljesedését a belga élesztő szigorú arculata fogja vissza kissé. 
Az a fajta különlegesség, aminek fogyasztása közben egyszerre fájlaljuk a mennyiség vészes fogyatkozását és várjuk az elkövetkező kortyok adta lehetőséget izgalmas mondanivalójának megfejtésére. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése