2014. május 14., szerda

Founders Curmudgeon Old Ale


Founders Curmudgeon Old Ale (9,8%): A Founders old ale stílusban készült főzete színében borostyán, illatában szivárványszínű. Az egyik kedvenc illatszerkezetem alapjaira épül, melyben megnyugtató egyveleget alkot egy bársonyos, marcipános édesség, kevés vanília pár csepp alkohollal, intenzív vajkaramella és egy árnyalatnyi tölgyfahordós aroma sejtelmes kombinációja; a felépítményt mindenesetre az illatos komló és telt maláta alkotta váz tartja egyben. 
Visszafogott szénsavtartalmú, selymes testében cseppet sem meglepően visszaköszön az előbbi kép, ízhatás tekintetében mintegy két részre osztva az élményt, melynek első felében a malátás krémesség csemegeszerű ízjegyeket produkáló, a sziruposság határát el nem érő jellegét csodálhatjuk meg, ezt követi aztán a karcos, de tartalommal teli utóíz, melyet a komló élesítő hatásának köszönhetünk. 
Voltaképpen ez esetben is felismerni véljük egy barley wine anya és india pale ale apa házasságának gyümölcsét személyében, a két stílust egyaránt kedvelőket tehát semmiképpen nem érheti csalódás fogyasztása során. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése