2014. március 27., csütörtök

Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake

Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake (13,0%): Be kell, hogy valljam, a szirupszerű, motorolaj-stoutok mostanra a kedvenc szereplőimmé váltak a sörpaletta színes világában, és jelen típusról mindezt már akkor sejteni véltem, mikor leemeltem a polcról egy elképesztően felszerelkezett római sörboltban. 
A kupakjától megszabadítva a benne lakozó aromák vad rohanásba kezdenek széthintve a levegőben bársonyos vanília, erős étcsokoládé és platónyi kávébab illatát. Ilyen masszív jegyekkel ritkán találkozhatunk, ezért élvezzük ki jól a pillanatot. Szinte harapható tőlük a levegő, tapintható a jelenlétük az éterben. 
Amennyiben ezt követően egy olajos, krémes textúrájú, elkészített kávéhoz hasonlatos, félúton mégis vaníliaturmixba váltó, desszertszerű hatásra számítunk, nem járunk messze az igazságtól. Ahhoz csupán annyi tartozik még, amit a selymes fűszerezettség az imént felvázolt kombinációhoz hozzátesz... Varázslatos harmónia, szűnni nem akaró intenzitás, ámulatba ejtően bársonyos összhatás. 
Az egyik legjobb sör, amit valaha ittam, viszont annak, aki idegenkedik a kellőképpen kifinomult és elegáns szerkezetben megvalósuló, ámbár tagadhatatlanul édes ízektől, semmi esetre sem lesz a szíve csücske. Bár ez a mondat egy ilyen kaliberű sör vonatkozásában még így leírva is szentségtörésnek hangzik... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése