2013. március 12., kedd

Rogue Hazelnut Brown Nectar


Rogue Hazelnut Brown Nectar (6,0%): Jelen sörünk olyasféle alkotás, melynek minden egyes részlete a nevében szereplő szóösszetétel hiteléül szolgál.
Gesztenyebarna, még inkább mogyorószínű teste pörkölt mogyoró illatát árasztja magából. Hasonló aromák ezek, mint amelyeket egy pumpkin ale kitöltése után érezhetünk: süteménytésztás, karácsonyi fűszeres, pirított diós-mandulás. 
Nyelvünkön tartva pazarul visszaköszönnek a korábban emlegetett benyomások, mindinkább meggyőzve minket arról, hogy a mogyoró ez esetben nem csak képletesen van jelen a sörben (ezt egyébként a címkén szereplő információk is alátámasztják). Közepesen telt és mérsékelt szénsavtartalma alatt elsősorban ez az intenzíven pörkölt ízvilág munkálkodik, kiegészülve egy cseh barna söröket idéző, füvesen savanykás jelleggel. 
Az efféle remekművek azok, melyek miatt megéri folyton-folyvást újabb, különleges típusokat kutatni, bár az igazsághoz szerény véleményem szerint az is hozzátartozik, hogy a hasonló kaliberű darabok felfedezésére a tengerentúlról érkező főzetek között keresgélve rendre nagyobb esély mutatkozik. A megfelelő alanyokat kiválasztva minduntalan azt a következtetést vagyok kénytelen levonni, hogy ezek az amerikaiak ritkán képesek csak mellényúlni... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése