2012. november 2., péntek

Sierra Nevada Bigfoot Ale


Sierra Nevada Bigfoot Ale (9,6%): Lehengerlő, rubinvörös és borostyán árnyalatú színe az első, mely ámulatba ejt minket, ezt követi egzotikus, egy tekintélyesebb IPA és édeskés árpabor házasságának eredményeképpen előálló, gazdagon komlózott, gyantás és tömény, befőttszerű aromák keverékéből kialakuló illata. 
A barleywine-ok terén szerzett tapasztalati anyagom csaknem elhanyagolható méretű, mégis azt kell, hogy mondjam, nem egy megszokott ízvilággal rendelkező főzetről van szó. Letisztult, vékonyan szirupos ízét legalábbis remekül ellensúlyozza a komló marcona bukéja, mely egyszersmind kissé összetettebb mondanivalóval is felruházza ezt a telt karakterű, száraz utóízű italt. A hatást természetesen csak fokozza a szinte már alapvető jellemzőként számon tartott magasabb alkoholfok, mely azonban a legkevésbé sem tolakodik előre, ízét kevésbé, hatását annál tisztábban tapasztalhatjuk meg. 
Aki egy igazán különleges, orrkápráztató aromával szeretne találkozni, melyet nem mellékesen egy eszményi ízvilág követ, feltétlenül ki kell próbálnia ezt a csodát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése