2019. július 21., vasárnap

Camerons Obsidian Imperial Porter Rum Barrel Aged


Camerons Obsidian Imperial Porter Rum Barrel Aged (9,2%): Karibi rumos hordóban nemesített imperial porterként ismerősen hathat a kanadai főzde itala, mivel az érlelésnek ezzel a típusával éppen a minap volt alkalmam szembetalálkozni a Prairie Pirate Noir személyében. 
Hasonló karakterisztikára készültem tehát, mely várakozásomat már a kitöltést követő kép felülírni látszott, a főzet ugyanis egy rendkívül kerek, szinte kikezdhetetlen formavilággal megáldott ital vonalait sugározta szurokfekete testtel és egy ujjnyi bézs színű habpaplannal. 
Nem az a szirupos, motorolajszerű, áttörhetetlen test, mint amit a vérmesebb imerial stoutoktól megszokhattunk, néhol bebocsátást enged pár fénynyalábnak, vékonynak azonban semmi esetre sem nevezhetnénk. Illatai is teltek, sötétek, mégis játékosan könnyedek; a pirított, földes vonalakat néhol beteríti egy színes, alkoholos köpeny. 
Tartalma már kevésbé sokrétű - morcos hangulatú, pörkölt, szinte már hamus, fekete kortyok gördülnek lefelé komótosan, a nehéz, étcsokoládés és robusztus kávés hangulatokat hosszas, karcosan kesernyés utóíz követi. 
Némi alkoholos szövet itt is ráfeszül a szerkezetre, egy villanásnyi rumos kicsengés kivehetővé válik, a főszerep azonban a komoly, súlyos, férfias mondanivalóé. Az égetten kesernyés hangulatok szeretői ebben a sörben találják majd meg számításaikat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése