2019. február 17., vasárnap

BrewDog Pumpkinhead


BrewDog Pumpkinhead (5,1%): A BrewDog sörei iránt az utóbbi időben meglehetősen mérsékelt érdeklődést mutatok, a márka ugyanis már egy jó ideje a semmitmondó és az unalmastól negatív irányban mérföldekre lévő címkéket felvonultató, valamint a visszafogott ízeket kissé mesterkélt marketingszöveggel erősíteni kívánó főzde megtestesítője is lehetne, amennyiben erős kritikát szeretnék megfogalmazni velük szemben. 
Való igaz, hogy a kezdetben forradalmi vonások - az európai sörfronton beálló körülményekből is adódóan - manapság kevéssé jellemzik a srácok munkáit, ez azonban a legjobb, amit elmondhatunk róluk, ugyanis a jelenlegi kiélezett versenykörülmények között számomra legalábbis értelmezhetetlen módon úgy ítélték meg, hogy a minden tekintetben uralkodó jellegtelenség a legmegfelelőbb kifejezőeszköz a dizájn tekintetében, mely körülmény sajnos sokszor a beltartalom esetén is nem egyszer felfedezhetővé válik (mint ahogy az az igazán produktív márkák esetében gyakorta előfordul). 
Kétségtelen, hogy manapság is számtalan kiváló főzet köthető a főzde nevéhez, annál kevesebbszer adódik azonban mód arra, hogy az egyes főzetek lapos külleme az érdeklődés legapróbb szikráját is felkeltse a részemről. Így esett, hogy a konformista dizájntól némiképp eltérő és ezzel lényegében még az előzőekben felvázolt vakítóan szürke koncepciót is elvető kinézete, valamint a hazánkban még korántsem mindenhol jelenlévő sütőtökös hangoltsága miatt egy 2015. októberi napon a megvásárlása mellett döntöttem. 
Illata a specialitás sugallatát rejti, leginkább a szerecsendió, szegfűszeg és csillagánizs fűszeressége hordozza a sütőtökös piték általam nem ismert karakterét. Kellemesen lágy aromahalmaz, melyet kissé vizes és testetlen, leginkább az utóízében kiteljesedő ízvilág követ. A borostyán szín alatt gyógynövényes, mentolos és az előzőekben felsorolt fűszerek jelenlétével megtöltött, vékonyka lábakon álló sütőtökös szerkezet lapul, amely kissé visszafogott stílusban, mégis megnyerő módon csillantja meg az odaát talán jobban értelmezhető Halloween-hangulatot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése