2018. november 11., vasárnap

Bells Two Hearted Ale


Bells Two Hearted Ale (7,0%): A Michigan állambeli Bell's főzde bármely sörének kipróbálása nem sokkal ezelőtt még szinte elérhetetlennek tűnő, reménytelen vágyakozás tárgya volt, erre most éppen az egyik zászlóshajó, egyes fórumok alapján (a kóstolás időpontjában) a világ 6. legjobb india pale ale-jét tartom a kezemben. Az ital legendás formátumában semmiképpen nem kételkedve azonban azt is látnunk kell, hogy - tekintettel a sör (a pontszámok mennyiségéből ítélve) odaát minden bizonnyal könnyedén beszerezhető jellegére - vélhetően egy olyan főzetről van szó, amely széles körű népszerűségnek örvend, s amennyiben a kollektív igények kielégítését ezen a téren is az arany középútban keressük, talán nem járunk messze az igazságtól, ha egy kiugrásoktól mentes karaktert jósolunk a Two Hearted Ale számára. 
Ragyogó szépsége bármely IPA becsületére válna, vastag, krémes habja a mulandóság legapróbb jelét sem szolgáltatja. A krémesség illatának is központi összetevője, aszalt sárgabarack, alma, mangó aromái olvadnak elegáns egységbe, majd ugyanezek a komponensek mesteri módon, átmenet nélkül bukkannak fel immár ízlelőbimbóinkon, kiegészülve kerekre szabott, szellősen elszórt buborékokkal óvatosan megkent keretben elhelyezkedő, szalmásan malátás, angolosan száraz ízjegyekkel. 
A tartalmas testhez mondandóval telt utóíz kapcsolódik, a karcosan egyedi kesernye a kortyolás közbeni benyomásoktól elválaszthatatlan módon, magától értetődő természetességgel jelenik meg, majd időzik el hosszasan. Kiegyensúlyozott, remekül összeállított, extrákat valóban nélkülöző, ámde kifogástalan és komplex főzet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése