2018. október 14., vasárnap

Cigar City Jai Alai India Pale Ale


Cigar City Jai Alai India Pale Ale (7,5%): A legendás hírű főzet nyomában jómagam is azóta járok, amióta a különleges sörökkel történő összeismerkedés rögös útján elindultam annak idején (az ital elfogyasztása valamikor a 2015. évben történt - a szerk.). Ez legalábbis az india pale ale, mint kategória esetében teljes mértékben igaz, hiszen akit nem hagy hidegen az IPA műfaj, s rokonszenvvel viseltetik az amerikai sörök iránt, annak valószínűleg ez a főzet sem kerülte el a figyelmét. 
Egyszerű, mégis megnyerő dobozát látva az embernek olyan érzése támad, mintha ezáltal az ital lényege is nyilvánvaló módon tárulna elé, s magától értetődővé válna minden, ami a sört kivételessé teszi. Ebbéli meggyőződésünkben a későbbiek során sem kell csalódnunk, hiszen a fémpalack valóban szinte tökéletes italt rejt. 
Opálos, réz színű teste nagy súlyú, mézzel bevont komlónyalábok szelencéje, mely telt ízjegyekkel bőségesen megáldott, élesztősen, almásan fanyar, mézédesen malátás, tartalmasan komlós, mindenhová felkapaszkodó, s szinte ízletesen kesernyés kortyokban tárulkozik ki. Ennél kerekebb italra felesleges vágyni, lényegében minden megvan benne, ami egy india pale ale-től valaha is elvárható lesz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése