2018. szeptember 9., vasárnap

Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel


Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel (9,0%): Sápadt, opálos méz színben tündököl a d'Achouffe főzde komlóközpontú tripele, a tetején egy szellős, közepes sebességgel fejlődő habfedéllel, mely szép lassan redukálódik, s csipkés lenyomatot hagy a pohár falán. 
Illata kikezdhetetlen, természetes, remekül kiegyensúlyozott, a tökéletes jelző lehet a legmegfelelőbb a mandarinos, vaníliás, trópusi komlós, mézes bázisú aromahalmaz jellemzésére, melyben nagyszerű harmóniát sugalmazva mutatkoznak meg a komlótól vezérelt komponensek és a belga sajátosságokkal felvértezett illatjegyek. 
Krémes szerkezete szinte haraphatóvá teszi a testet, kellően élénk zamatai felpezsdítik az ízfolyamot, mely már önmagában, az elnevezése által is kellően különlegesnek hat, belekóstolva azonban magunk is meggyőződhetünk arról, milyen az, ha egy india pale ale-t tripellel kereszteznek. Remekül érvényesül a vadvirágos, szárazabb hangvételű komló jelenléte, melyet az édeskés malátaköntös teljesít ki, utóízében pedig mesterien keverednek az élesztős jegyek a hosszú utóéletű kesernye marconább vonásaival. Kitűnő ital, mind IPA-ként, mind tripelként tekintve megállja a helyét, s nem is akárhogyan. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése