2018. május 22., kedd

Struise Rio Reserva


Struise Rio Reserva (11,0%): Újabb, immáron a sokadik Struise remekmű, amire sikerült rátennem a kezem, ez esetben egy 2011-ben főzött belga quadrupel, melynek legfontosabb jellegzetessége, hogy egy évet Tour Baladoz hordóban pihent, majd Kentucky-beli bourbon hordók szolgáltak lakhelyéül, végül pedig újabb három hónap segítette a nemesedésben a főzde falain belül. Az előéletének ismerete nem utolsó szempont, ha súlyos összetettségét megérteni szándékozunk. 
A benyomások olajozott terepen alakulnak meg: a szokásos Struise-szín, krémes hab, megnyerő küllem. A vörösboros, tompa, kerekded jegyek lágyan fonódnak össze a whiskey élesebb, hirtelen aromáival, amik sokszínűségben bármely itallal felveszik a versenyt, a legnagyobb súllyal talán mégis a vaníliás-kókuszos, tölgyfacsipszes, mézédes malátás hangulatok esnek a latba. 
Rég ittam már olyan sört, amelynek ne lett volna semmi mondanivalója; természetesen ez a főzet sem volt kivétel. Vibráló, komplex ízjegyek kerekednek ki a malátaszirup komótosan csordogáló, mégis nagy erőt sugárzó folyamából, az érlelés különleges értéket ad az egyébként sem mindennapi italhoz. 
A Rio Reserva egyszerre sugározza örök érvényű, klasszikus stílusba öltöztetett, egyszersmind a változásokra fogékony közönség számára készült, az aktuális trendnek mindenben megfelelő főzet képét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése