2017. augusztus 13., vasárnap

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch #13


La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch #13 (10,0%): La Trappe Quadrupelhez egy ízben volt már szerencsém, természetesen messzemenőkig elégedett voltam az eredménnyel. Az pedig csak a legbizarrabb esetben fordulhatna elő, hogy a különféle bámulatos módon történő érlelés a hátrányára válna egy efféle formátumú italnak. 
A "Batch 13"-ként számon tartott verzió legnagyobb hányadában burgundi hordóban nemesedett, a hatás azonban a vártnál is jobban lenyűgözött. Fekete tea színű testén szerény hab húzódik, ez mondhatni igencsak természetes. Illatai meseszerűek, a hordóban történő érlelés megtette a hatását, vaskos, karizmatikus vonásokkal ruházva fel a főzetet. Scotch-szerű, vaníliás, marcipános-mandulás aromák feszülnek egymásnak, ázott tölgyfachips mézzel megcsorgatva; lehengerlő összhatás. Félédes vörösbor jegyei, visszafogott, simogató szénsavhálóval körbefonva; mézes, karamellás, trópusi gyümölcsök aszalványai, likőrszerű édesség szárazabb befejezéssel. 
Minden kortya vibráló hangulatot áraszt, az érlelésnek ez esetben valóban súlya van. A fékezhetetlenül intenzív komponensek kikezdhetetlen kötéssel kapcsolódnak össze, a masszív szerkezet körvonalai mégis kecses, elegáns módon rajzolódnak ki. Egyszerűen tökéletes alkotás! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése