2017. május 2., kedd

Troubadour Imperial Stout


Troubadour Imperial Stout (9,0%): Mintha csak egy külön kategória képviselőjével állnánk szemben, a Troubadour imperial stout-ja egy merőben egyedi karakterrel felvértezett ital benyomását kelti. Olajsima fekete színe és a rátelepedő krémes hab látványa már önmagában megér egy misét. Ez utóbbi aztán minden egyes korty után ragacsos szerkezettel kapaszkodik meg a pohár falán, így képezve egy cappuccino-vakolatot az üvegen. 
Meghökkentően bársonyos kávé, mazsola és aszalt szilva aromái olvadnak egybe, majd szövik körül az ital légterét, az égetett cukros, aszalványos lepel alól emellett minduntalan kidugja a fejét egy fanyarabb, élesztős fonat is. A bársonyos simaságú, de nem szirupszerű, kellően élénk test tartalmas mondanivalóval rendelkezik, nagyszerű kifinomultság jellemzi minden egyes kortyát, amiben a kávéval hígított keserű étcsokoládé finoman tejszínes jellege, az ideális hőmérséklet elérésével egyre masszívabb stout karakterisztikája, a pörkölt malátafolyam morcos komlóval karcosított zárása tündököl egyre szemkápráztatóbban. 
Ahogyan a Troubadour korábban kóstolt darabjaiban sem csalódtam, a most kóstolt típusról is csak elismerő szavakkal tudok beszélni. Egy amolyan középvonalas imperial stout, annak azonban az egyik legmegragadóbb példánya, amivel valaha találkoztam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése