2016. április 6., szerda

Ballast Point Big Eye IPA

Ballast Point Big Eye IPA (7,0%): Borostyán színben tündököl a legendás márka tengeri élőlényekkel ékesített címkéjű főzete, már maga a külalak is izgalmas teltséget sugároz - öröm a szemnek. Mennyei trópusi gyümölcskehely, fagylalt pajkos édessége, színes élesztő, mályvacukor és lucerna aromái vegyülnek a borókás, gyantás alapokkal - egyszerűen átütő az aromája; azt mondanám, mindenki hagyja abba, amit csinál: megérkeztünk, ilyen egy valódi IPA. 
Az a fajta sör ez, aminek már az illata is a felsőbbrendűség érzetét árasztja magából; olyasmi, aminél nem szorul magyarázatra semmiféle dicsérő szó - a tökéletesség benyomását kelti. Ezek után mi mást is mondhatnék: az íze lenyűgöző, utánozhatatlannak tűnően mesteri. Hihetetlen harmóniában vannak az ízjegyek, kezdve a telt, malátás alapoktól a nyelvet körülölelő szénsavhálón át egészen a mézes-komlós, édeskés bájú és egyszerre haragos karakterig, mely komponensek elixírként olvadnak eggyé. 
Valóban ezt tartanám legnagyobb erényének, mert ugyan vannak sörök, melyeknél részletekben megtalálhatóak a siker ezen összetevői, amit viszont a Big Eye tud, arra kevesen képesek. Összetettségéhez már-már evőeszköz dukál: harapható a gabonák jelenléte; a kortyérzete zseniális, testes és izgalmas; a keserűség nem különül el, nem lesz szakaszos az ízvilág, a komló gyümölcsös játéka mintegy újabb ajtaját tárja ki az élmények tárházának, ezáltal téve fel a csúcsdíszt a csodás építményre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése