2015. május 7., csütörtök

BrewDog / Evil Twin Hello My Name is Sonja


BrewDog / Evil Twin Hello My Name is Sonja (8,2%): A BrewDog "My name is" sorozatának első, általam kóstolt darabja egy tekintélyes mennyiségű feketeribizli hozzáadásával készült norvég koprodukció, a főzésből ugyanis az Evil Twin Brewing is kivette a részét. 
A hozzáadott bogyós gyümölcs mentén éli hát az életét ez a dupla IPA, fantasztikusan tiszta borostyán színe és vékonyka habja alól elsőként egy gyantás, amolyan keménykezű pale ale-es aroma szűrődik ki, amit perceken belül felvált, vagy legalábbis onnantól kezdve dominál egy jól érezhető feketeribizlis illatáradat. Kellemesen fanyar, szegfűs jegyek ezek, és mivel ez a fajta ribiszkés aromahangulat egyébként is sok IPA sajátja, remekül illik a sör karakteréhez, természetesen olvad bele az összképbe. 
Illatának testet öltése aztán egy igen elegáns, visszafogott, mégis érezhetően tartalmas ízkompozícióban történik meg, élénk, trópusi gyümölcsös zamatait remekül színesíti a kissé mentás, ekképpen ízesített rágógumik aromáját idéző feketeribizlis árnyalat. A keserűség foka is egészen baráti, minden elem teret hagy a másiknak az érvényesüléshez. Alkalmas lehet tehát az elmélkedős, tesztelős irányultság kielégítésére, hiszen izgalmakban bővelkedően sokszínű, mégis nagyszerűen komplett alkotás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése