2015. február 16., hétfő

Wild Beer Madness IPA


Wild Beer Madness IPA (6,8%): Fékezhetetlenül intenzív és laza szerkezetű, puha habbal fejlődő, halovány sárga színű ital, melyből a címkén feltüntetett mennyiségű komló aromái törnek elő a trópusi gyümölcsök fanyarságával és a citrusok üde frissességével. Harapható, szinte sziruposan telt aromák ezek, így biztosra vehető, hogy ez a fajta tartalom az ízében is megtalálható lesz. 
Ez így is van, egy frissen facsart komlólével van dolgunk, melyet ha nem cifrázna egészen apró szemű, élénkítő szénsavmolekulák bizsergető hálója, könnyen el tudnánk képzelni a főzetet egy keserédes trópusi gyümölcsital üveges verziójaként. Ezt a képet egyébként az átlagosnál magasabb alkoholtartalom jelenléte sem rombolná le, abból ugyanis jóformán semmi nem érződik, ügyesen bele van szőve az élesztőtől fanyar, gyümölcsöktől vibráló szálak közé. Telt zamatai már a szánkban megforgatva is remekül kirajzolódnak, már ebben a fázisban is előjön a mondanivalója, majd amint a grapefruitos, mangós, lime-szerű ízjegyek elbúcsúznak, érkezik meg egy gyantás és karcos, mégsem lehengerlő jellegű tartalmas kesernye. 
A legvégén egyébként egy árnyalattal vékonyabb testet csillant meg, mint amit a hasonlóan szirupos, ennyire kirobbanóan gyümölcsös amerikai típusú főzetek esetén megszokhattunk, mindemellett a west coast IPA-jelleget tökéletesen festi le, remekbe szabott karakter. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése