2013. január 9., szerda

Fuller's Vintage Ale 2011


Fuller's Vintage Ale 2011 (8,5%): Mostanra (a sör kóstolásának időpontja 2012.10.21) érkezett el az a pillanat, amikor a kóstolásra váró főzetek egyike sem kevésbé nagyszabású darab, mint ez az elegáns kivitelű, díszdobozos sör a Fuller's műhelyéből, így kissé talán előrehozott módon és lényegében mindenféle magasztos esemény ösztönzőleg ható pártfogása nélkül láttam hozzá a különleges ital elfogyasztásához. 
Viszonylag visszahúzódóan induló illatát édes és lágyan pirított maláta teltsége, valamint egy egyre intenzívebb, aszalt gyümölcsös, enyhén füstös aroma adja egy likőrösen alkoholos lepellel. 
Íze voltaképpen ezen elemek egyenes vonalú folytatása, leginkább az édesebb, karamelles - gyümölcsös, narancslekvárt idéző zamatok fölényével, majd a minőségi komlók szigorú utóízével, mely még tekintélyesebbé teszi ezt a méltóságteljes ízvilágot, ahol az ízek követhetetlen játékossága és vibrálása helyett a kiegyensúlyozott és igen letisztult, ám korántsem unalmas zamatoké a főszerep. 
Jóleső érzés keríti hatalmába az embert kortyolgatása közben, mivel árad belőle a megnyugtató kifinomultság és harmónia - minden kortya maga az elegancia. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése