2019. december 27., péntek

Karácsony - The Bruery 11 Pipers Piping


The Bruery 11 Pipers Piping (11,0%): A karácsonyi napok sorozatának rendelkezésemre álló utolsó darabja, amely ezúttal egy scotch ale formájában ölt testet, szomorú tényként hirdetve, milyen közeli már az idei ünnep lecsengése, mennyire gyorsan repült el ez az időszak is. A 11. nap főzete ugyanakkor remek, ízletes és letisztult verzióját nyújtja a wee heavy kategóriájának, ízjegyei simasága, eleganciája, megnyerő karaktere által arra ösztönözve fogyasztóját, tekintsen örömmel az elmúlt napok élményeire. 
Bár a The Bruery teljes karácsonyi palettáját nem sikerült megízlelnem, a 11 Pipers Piping méltó lezárása a főzde karácsonyi válogatása biztosította ünnepi sorozatnak, megfelelő eszköznek tűnik a meghitt napok szellemiségének óvatos visszaterelésére egy köznapibb, megfoghatóbb valóságba. Ismerős elemek köszöntenek ugyanis be a sötét tónusú, réz színű test rozsdabarna habja alól; kakaóporos, karamelles, mandulás folyam aromái kavarognak a pohár karimája körül. 
Érzetre fűszeres, aszalványos beütésű, pirított maláta olvadékony szerkezete téríti el a szőnyeget a gyümölcskenyeres jegyek érkezése előtt. A skót jelleghez tagadhatatlanul belga vonások is párosulnak, a Bruery esetében ez talán említésre sem méltó. A karácsony szellemével átjártan fogyasztva ez a típus sem tűnik kevésbé megnyerőnek, mint az előző napokban nagy örömmel elfogyasztott társai, kellemes élmény volt vendégül látni őket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése